Ilmalämpöpumpun huolto

Säännöllinen ilmalämpöpumpun huolto lisää laitteen käyttöikää. Kun tarvitset apua laitteesi huoltoon, meiltä löytyy osaavaa henkilökuntaa ja varaosia.

Ilmalämpöpumpun huolto ja puhdistus

Ilmalämpöpumpun huolto on tärkeää, sillä pumppu ja sen suodattimet keräävät sisälleen epäpuhtauksia ja pölyä. Sisäyksikön suodattimet tulisi puhdistaa riittävän usein, jotta sen läpi kulkeva ilmamäärä ei pienennä koneen hyötysuhdetta.

Miten voit itse huoltaa ilmalämpöpumppua?

Voit itse pitää huolen sisäyksikön suodattimista ja laitteen ulkopuolisesta siisteydestä. Sopiva suodattimien huoltoväli on 2–4 viikkoa. Suotimet on helppo imuroida, ja joissakin malleissa ne on mahdollista jopa irrottaa, jolloin ne voidaan tarvittaessa pestä.

Ulkoyksikön huoltaminen sään vaihteluiden mukaan

Ulkoyksikkö on jatkuvasti altis vuodenaikojen muutoksille ja säälle. Kannattaa säännöllisesti käydä katsomassa, miltä ulkoyksikkö näyttää, ja poistaa roskat sen ympäriltä.

Talviseen aikaan kannattaa esimerkiksi pitää huoli siitä, ettei laite hautaudu lumeen. Kaikista Mitsubishi Electricin malleista löytyy automaattinen ulkoyksikön sulatus, mutta mikäli lunta kertyy laitteen ympärille paljon, ei laite pysty enää toimimaan halutulla tavalla.

Syksyisin ilmalämpöpumpun riesana taas ovat puista pudonneet lehdet. Ne kannattaa käydä pyyhkäisemässä pois. Ethän kuitenkaan rakenna itse suojusta ilmalämpöpumpulle roskien välttämiseksi, koska se saattaa estää ulkoyksikön ilmansaannin.

Ilmalämpöpumpun vuosihuolto

Ilmalämpöpumpun tehokkaan toiminnan takaa ammattilaisen tekemä vuosihuolto. Hankintaturvaliike tarjoaa osaavaa ilmalämpöpumpun huoltoa merkistä riippumatta. Tarpeen mukaan laitteelle voidaan suorittaa joko normaali tai laajennettu huolto.

Kummassakin huollossa tarkastetaan

  • laitteen ulkoasu
  • puhaltimien siivet
  • puhalluslämpötila imu- ja puhallusilmasta.

Tämän lisäksi ammattilaisemme puhdistaa perusteellisesti ilmalämpöpumpun suodattimet, kondenssivesiputken ja sisäyksikön. Ulkokennoston hän puhdistaa ylimääräisistä roskista ja hiekasta imuroimalla.

Laajennetussa huollossa mitataan lisäksi paineet, irrotetaan ja puhdistetaan puhallinsiivet sekä pestään perusteellisesti ulkoyksikön kenno.

Ilmalämpöpumpun vuosittaisella huollolla varmistat, että laitteesi toimii myös jatkossa moitteettomasti ja tuo maksimaalisen energiansäästön.

Ilmalämpöpumpun huollon yhteydessä saat huollon tarkastuspöytäkirjan, jossa selviää tarkistettavien kohteiden kunto ja korjaustarpeet. Riippuen sopimuksesta Hankintaturvaliikkeesi voi myös hoitaa korjaukset.

Ilmalämpöpumpun kylmäkoneen huoltaminen on luvanvaraista samoin kuin ilmalämpöpumpun asentaminen. Turvatekniikan keskus ylläpitää rekisteriä kylmälaitteiden huoltoon valtuutetuista huoltoliikkeistä.

Kun ilmalämpöpumpun huolto ei riitä

Ota yhteyttä ammattilaiseen, jos epäilet ilmalämpöpumppusi toiminnassa olevan vikaa. Maallikko ei saa ryhtyä sitä itse korjaamaan.

Meiltä hankituilla ilmalämpöpumpuilla on erittäin hyvät takuut. Tuotteen takuuaika on kolme vuotta ja kompressorin materiaalitakuu viisi vuotta. Varaosien saatavuustakuu on kymmenen vuotta.

Valikko